Rastgårdar för hundar

Är du ny hundägare, eller har du haft hund ett tag? Oavsett vilket vill du säkerligen din hunds allra bästa. Varför inte då bygga en rastgård för hunden? På så sätt kan hunden vara ute fritt, under kontrollerade former. Man behöver inte hålla i kopplet hela tiden, men samtidigt slipper man oroa sig för att den älskade hunden ska springa bort. En hund mår ofta bra av att vara ute mycket och på sommaren är det allt som oftast svalare utomhus än vad det är inomhus. Då kan det vara skönt för hunden att vara ute samtidigt som familjen kan vara i trädgården och bada i poolen, grilla eller arbeta med något utan att man ska behöva oroa sig för att hunden mår dåligt inne eller riskerar att bränna sig, skadas eller rymma från tomten. Familjen får en skön och njutbar stund ute, samtidigt som hunden kan ta det lugnt i sin rastgård.

Vad bör finnas i rastgården?

 

Med en bra hundgård slipper man koppel

Det finns vissa saker som behöver finnas i en hundrastgård. Den behöver dock inte gå att jämföra med Hiltons hundars lyxliv men rastgården ska trots allt uppfylla vissa kriterier. För det första måste rastgården ha en hundkoja, gärna i skuggan, där hunden kan lägga sig skyddad. Om hunden ska vara ute i hundgården på vintern bör kojan vara isolerad. I hundgården ska det också alltid finnas en skål friskt vatten och gärna också en matskål. Det är också en fördel om hunden har några leksaker eller några tuggben i rastgården så den kan hålla sig sysselsatt. Det är inte fel om det finns ett stadigt bord eller liknande som hunden kan gå upp på för att enklare kunna se ut från lite högre höjd. På så sätt kan hunden hela tiden hålla koll på sin familj och riskerar inte att bli orolig. Förutom innehållet i hundgården, kan också själva byggnationen vara bra att tänka igenom innan bygget börjar. För det första ska platsen gården byggs på vara lämplig. Men vad mer ska man tänka på?

Hur bygger man en rastgård?

Om du ska bygga en rastgård till din hund är virke, nät eller annat stängsel det första du måste få tag på. På sajten http://www.allaannonser.se/ kan detta finnas till bra pris. Hur rastgården byggs beror lite på vilken hund man har och hur trädgården ser ut i övrigt. Det finns bestämda mått som ska följas och det är även bra om rastgården har lite varierande material som botten. Om man har en grävande hund bör man också gräva ner nät under rastgården för att hindra att hunden gräver sig ut. Om hunden klättrar eller är av mindre storlek och rovfåglar finns i närheten, kan också ett tak vara bra att ha. Beroende på hur mycket hunden ska vara i rastgården, kan den behöva vara mer eller mindre stabil. Om man har en mindre tomt kan det också vara bra att ha en rastgård som enkelt plockas undan vid till exempel gräsklippning.