Underlätta ditt liv som hundägare

Att vara hundägare är till största delen helt fantastiskt! Men att skaffa hund innebär också ett väldigt stort ansvar under väldigt många år framöver. Som tur är finns det många hjälpmedel och tjänster som underlättar för dig som hundägare.

Hjälp under din frånvaro

Även om vi aldrig vill lämna vår vovve själv så finns det ändå tillfällen då vi inte kan ta med oss vår fyrbenta vän hur gärna vi än vill. Men det finns lösningar som kommer få din hund att må bra och som kommer lätta på ditt samvete lite. Om du inte kan vara med din hund under arbetstid så är hunddagis att rekommendera. Då får din hund tillsyn, social samvaro med andra hundar och regelbundna promenader. Har du inget hunddagis i ditt närområde eller om kostnaden är lite för hög då finns det numera många bra förmedlingar för hundvakter. De är granskade och du får garanti om att de är pålitliga så att du tryggt kan lämna din hund i deras händer. Allt från enbart dagliga promenader och matande till passning under hela din arbetsdag. Det kan vara allt från ungdomar som behöver tjäna en extra slant till pensionärer som behöver sällskap under dagarna. Vid kortare frånvaro finns också en massa knep för att göra det bra för din hund. Har du trädgård och måste åka iväg ett par timmar så finns otroligt fiffiga hundgårdar i olika storlekar där din hund kan leka eller bara ligga i solen och ta en tupplur medan du är iväg. Det fungerar även bra för dig som har flera hundar. Hundgårdar fungerar också bra om du skulle få främmande som är hundrädda eller allergiska, då kan hundarna vara med ändå fast på tryggt avstånd.

Kurser för dig och din hund

Hundar är som barn och behöver inte bara kärlek för att må bra utan också tydliga rutiner och disciplin. Vissa raser är mer lättlärda än andra men det kan alltid vara en bra ide att gå på kurser där både du och din hund får lära er en massa tips och tricks för lydnad. Hundar brukar dessutom tycka att kurserna är väldigt roliga och de blir otroligt stolta när de kan få visa sin ägare att de kan ge vacker tass, sitta och ligga fint. Det ger er dessutom en chans att få träffa andra hundägare, utbyta erfarenheter och anordna hundträffar. Var inte rädd för att be om hjälp med din hund och ge inte upp om hunden är svårdiciplinerad. Vi vill ju så gärna skämma bort våra hundar och bara ge dem en massa kärlek och det kan göra lite ont i hjärtat med hårda regler och disciplin. Men med lite tålamod och uppmuntran så kommer både du och din hund må som allra bäst.