Hundraser som anses vara barnvänliga  

OLet's help to Santa Clause!m man går i tankarna att skaffa hund och man har barn så kanske man tänker extra mycket på vilka raser som anses vara mest barnvänliga. Alla hundar passar egentligen, men det finns vissa raser som oftast fungerar bättre inom barnfamiljer. Här följer en lista med barnvänliga hundraser.

  • Golden Retriever: detta är en mycket tålig hund som absolut klarar av ett svansryck. Det är en populär hundras bland barnfamiljer, just för att den älskar att leka med barn och samtidigt är mycket ansvarsfull. Golden retrievern är en smart hund som snabbt lär sig olika trick och kommandon. Vidare så är det även en hundras som är tyst av sig och därför inte skäller utan en specifik anledning.
  • Labrador Retiever: detta är en av de mest populära hundarna här i Sverige, och finns runt om i hela landet. Labradoren är en hund som är mycket rumsren, det är lätt att lära upp rasens olika beteenden, och den lär sig lätt att anpassa sig till regler. Labradoren passar med barn just för att den är både lekfull och busig, samtidigt som den är respektfull och trogen. I gengäld vill rasen gärna få kärlek och omsorg.
  • Newfoundland: detta är en hund som blir mycket stor rent storleksmässigt och liknar en nallebjörn. Denna hundras beskrivs som mycket mogen, beskyddande och tillgiven utan att vara aggressiv mot varken familjen eller andra hundar. Om man funderar på att skaffa en Newfoundland så bör man också gilla att ge kärlek och omsorg, då de kräver extra mycket tillgivenhet.

* Bassethund: om man vill ha en något mer lugn hund till familjen, så kan en bassethund vara rätt val. Det är en hund som oftast är mindre lekfull och som inte hetsas upp för småsaker. De kan vara lite svårare att träna upp än de förstnämnda alternativen och kan även vara något mer högljudda. Men har man en tålmodig familj så kan bassethunden vara rätt val.

Det finns som sagt en mängd olika hundraser som passar bra till barnfamiljer, vissa raser som redan är kända för sina beteenden som lätt anpassas till barn. Ett tips är att alltid försöka undersöka vad som blir bäst för ens egen familj!