Så tar du hand om din hund på sommaren

Att ha hund är roligt och mycket givande för hela familjen. Men på sommaren behöver den fyrbenta familjemedlemmen lite extra vård och omtanke. Ska man resa bort på semester, eller bara över dagen krävs att man har någon som kan se efter hunden, eller så får man ta den med sig dit man ska. Det finns även en hel del andra saker man behöver ha i åtanke på sommaren om man är hundägare. Klåda, bett och sjukdomar är bara några av de saker som är bra att ha koll på.

Hur man får hunden att trivas på sommaren

 

Är man nybliven hundägare, eller känner sig lite osäker på hur man verkligen tar hand om hunden bäst på sommaren kan det vara bra att läsa på om de bästa sommartipsen för hunden. Det första man måste tänka på är att hunden måste ha tillgång till friskt vatten, oavsett om man är hemma eller på resa. Hunden behöver också ha tillgång till skugga eller annan sval plats att ligga på. Åker man bil måste man tänka på att hunden snabbt blir varm i bilen och behöver rastas. Har man hund behöver man också se upp med ormbett. Bett från orm är vanligare på landsbygden eller i skogen men det är bra att ha kunskap om hur man ska hantera en ormbiten hund.

Hunden i sängen

På sommaren om man är ute och reser kan man hamna på ställen där särskilda hundsängar inte finns. På hotell och liknande kan man stöta på en tempur säng för bästa sömn, men det kanske inte är fullt lika bra att låta hunden hoppa upp i sängen. På sommaren är fästingar aktiva och de kryper ofta på hunden. Fästingarna vill man inte ha krypande i sängen. Har man fästingmedel på sin hund är det inte heller bra att låta den sova i sängen eftersom medlet kan orsaka allergiska reaktioner och liknande – framför allt på barn. Det är bättre att ta med en egen filt eller säng till hunden om man ska resa bort på sommaren.