Hundar på restaurang

Kan man verkligen gå ut och äta på restaurang med sin hund? Sanningen är att man absolut kan det, så länge restaurangen tillåter det och din hund är tränad nog för att hålla sig lugn inne i lokalen. Utomlands, till exempel i Storbritannien, är det ganska vanligt att ta med sig hunden till lite enklare restauranger. Självklart finns det viss lydnad man måste lära in innan man ger sig ut tillsammans. Hunden måste veta hur den ska hålla sig passiv, lugn samt ligga still under bordet. Att tigga mat är självklart förbjudet.

Lugnt för hunden

En hund som blir lätt stressad ska helst inte tas till en lokal där det är mycket ljud, dofter och olika människor. Det är inte heller en bra idé att ta med sig en hund som gärna bråkar med andra hundar, eftersom det kan finnas mer hundbesökare på plats. För en stabil hund kan det dock vara riktigt skoj att få följa med husse eller matte ut, och nu börjar det bli vanligare i Sverige att hundar får följa med på restauranger. Du kan till exempel Ta med din bästa vän på restaurang Bee kök & bar i Malmö. Där finns det till och med en specialkomponerad lyxmeny för hunden att avnjuta.

Vett och etikett

Givetvis ska du bara ta med dig hunden till de restauranger som uttryckligen säger att hundar är tillåtna. På uteserveringar brukar det ofta gå att ta med sig sin bästa vän. Precis som före all socialisering måste du se till att din hund har full vaccinering. öroninflammation smittar sällan och det är inte vanligt att en hund blir smittad av en annan hund på restaurangen, men det finns alltid en risk. När du är inne på restaurangen, följ lite vett och etikettregler. Ta inte upp hunden på bordet. Låt inte hunden springa fram och störa andra matgäster. Självklart ska du inte heller sticka till den mat under bordet.