Hundvänligt hem

Visst vill vi att våra fyrbenta vänner ska ha det så bra som möjligt? Som hundägare är det mycket att tänka på. Det handlar inte bara om att se till att hunden får sin dagliga motion utan även om hemmamiljön. Det finns faktiskt en hel del som man kan göra för att hunden ska trivas där hemma. Det första som man bör tänka på är så klart hundens sovplats. Det finns mängder av sovbäddar i olika storlekar och utföranden där vovven garanterat kan sova gott. En annan fördel med att ha en sovbädd är att den enkelt kan tas med om man ska bege sig ut på resa.

Förenkla vardagen för matte och husse

 

Blir man Lyckligare med hund? Javisst! Genom att anpassa hemmet blir faktiskt vardagen lite smidigare även för matte och husse. Ett tips är att ha en särskild yta i hallen där du kan förvara hundpåsar och särskilda leksaker. Sätt gärna upp en krok där du kan hänga koppel och halsband. Om det är vått i gräset är chansen stor att hunden kommer hem och är våt om tassarna och har en fuktig päls. Sätt gärna upp en hängare i hallen med plats för både handduken och hushållspappret så har du lösningen nära till hands! Kanske har du en särskild jacka som du brukar bära under promenaden i parken? Varför inte ha en hylla i hallen för just oömma kläder och bekväma skor? Givetvis behöver man även ha en hylla där man kan förvara hundgodis. Tänk på att välja en ask med tättslutande lock eftersom att hundar har väldigt bra luktsinne.

Att bygga en hundkoja

Hunden brukar kallas för människans allra bästa vän, så visst vill man alltid se till att vovven har det så bra som möjligt. Om du bor i ett hus med egen trädgård kan du välja att bygga en hundkoja som blir vovvens alldeles egna krypin. Här kan hunden söka skydd om det börjar regna eller om solen blir för skarp. Om du är händig kan du så klart bygga kojan själv. Det enklaste tillvägagångssättet är att göra en ritning och därefter köpa material hos din bygghandlare, till exempel byggmax.se. Innan du börjar bygga kojan bör du även fundera på dess placering och huruvida det ska vara ett staket runt hundkojan eller ej. Tänk även på att hundkojan ska hålla för vintern då taket kan täckas av ett tungt lager snö.